Vaření
- Tomuto předmětu se žáci věnují v osmém ročníku. Je určen pro děvčata i chlapce.
- V každém tématickém celku se věnujeme nejen teorii, ale hlavně praktickým činnostem. Žáci se seznamují se zásadami bezpečné práce v kuchyni, učí se používat základní kuchyňské přístroje a nádobí, učí se dodržovat zásady správného stolování a hygieny při vaření. Připravují jídla studené kuchyně, upravují různým způsobem ovoce a zeleninu. Před Vánocemi provoní celou školu jejich vánoční cukroví. Následuje příprava polévek, různé úpravy masa, pečení sladkých moučníků, bábovek, příprava jednoduchého dezertu. Učí se vařit podle receptů, pracují s kuchařskými knihami.
- Vaření probíhá v dobře vybavené cvičné kuchyni. Žáci jsou rozděleni do menších skupin. Během vaření poznávají, že, aby dosáhli chutného výsledku, musí při vaření také spolupracovat.
- Seznam pomůcek do vaření (8. ročník):
Obalený sešit č. 524, psací potřeby, recepty, potřebné suroviny na přípravu příslušného pokrmu, zástěra, 2 utěrky, krabičku na připravené pokrmy.